Stiri Articole Stiri & Articole
17 noiembrie 2025

Oul a ajuns simbolul scumpirii traiului în toată Europa. În Spania, preţurile au crescut cu 30% într-un an, în Ungaria cu 20%. Până şi în Polonia, unul dintre cei mai mari producători şi exportatori din UE, sunt probleme

La începutul anului, în SUA efec­tele gripei aviare s-au combinat cu cererea mare pentru a produce o criză a ouălor. Preţurile au atins niveluri record. Disperată, Ame­ri­ca a cerut ajutor Europei, deşi dezlănţuise răz­boi comercial asupra ei, şi se spunea că efortu­rile Washingtonului de a căuta ouă la naţiuni pre­cum Danemarca, ameninţată de Donald Trump […]

17 noiembrie 2025

Bursă. Poveştile a 30 de ani de Bursă de Valori modernă la Bucureşti, prin ochii celor care mişcă banii

Informatie preluata din publicatia Ziarul Financiar - citeste integral articolul - click aici

17 noiembrie 2025
17 noiembrie 2025

Au apărut primele cifre cu contribuţiile pensionarilor la sănătate: 400 de milioane de lei a strâns Casa de Asigurări de la oamenii cu peste 3.000 lei pensie în septembrie

♦ Din august 2025, pensiile peste 3.000 de lei sunt impozitate cu 10% la ce trece peste acest prag ♦ Măsura a fost gândită de guvernul Bolojan pentru a aduce bani în plus la buget ♦ În septembrie se văd primele încasări: puţin peste 400 de milioane de lei au venit de la pensionari la bugetul Casei de Asigurări. Informatie […]

17 noiembrie 2025

Cum poate prânzul la birou să devină motor de productivitate cu impact în economia locală

În România, durata pauzelor nu este reglementată prin lege, ci este stabilită prin contractele colective de muncă sau regulamentele interne ale companiilor. Practic, angajatorii au libertatea de a decide condiţiile acestor pauze pentru angajaţi, iar acum şapte din zece angajaţi români au mai puţin de 30 de minute pentru pauza de masă. Informatie preluata din […]

17 noiembrie 2025

De la grâul de la ţară la brunch-ul de la oraş. Brunch-ul, tot mai popular în weekend în Bucureşti: la J’ai Bistrot acest obicei „de import” a fost adaptat local şi e făcut cu legume, fructe, brânzeturi şi mezeluri de la producători români

Brunch-ul, un obicei importat, este practicat de bucureşteni, de regulă, în weekend, fiind o opţiune preferată de cei care sar peste micul dejun şi doresc să prelungească masa de prânz până aproape de după-amiază. Practic, brunch-ul acoperă intervalul 11:00-16:00, combinând elemente de mic dejun şi prânz. Această practică atrage clienţi în restaurante şi contribuie semnificativ […]

17 noiembrie 2025

Arieşul Agrolact, o mică fabrică din Apuseni, îşi spune povestea în restaurantele din Capitală

♦ „Bunicii noştri făceau brânză pe vatră şi o vindeau în sat, iar noi am vrut să ducem mai departe meşteşugul. Laptele are gustul locului din care vine, iar 25% din producţie ajunge în HoReCa” Informatie preluata din publicatia Ziarul Financiar - citeste integral articolul - click aici

17 noiembrie 2025

Alexandru Ilinca, brand chef la Buongiorno Italian: „În Italia, prânzul este sfânt. Totul se opreşte în loc pentru o oră. Oamenii ştiu ce mănâncă şi aleg ingrediente simple, locale. Prânzul ne ajută să ne încărcăm bateriile şi noi mizăm pe gust şi pe preţ”

Italia este uşor diferită faţă de România atunci când vine vorba despre prânz, iar diferenţa se datorează stilului de viaţă. Pentru italieni, prânzul este ceva sfânt, iar când „sună” ora mesei, totul se opreşte în loc, povesteşte Alexandru Ilinca, brand chef la Buongiorno Italian, care în 2007 a plecat în Italia şi a descoperit bucătăria […]

Ooni Koda
© Copyright 2023 InfoBursa

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro