La începutul anului, în SUA efectele gripei aviare s-au combinat cu cererea mare pentru a produce o criză a ouălor. Preţurile au atins niveluri record. Disperată, America a cerut ajutor Europei, deşi dezlănţuise război comercial asupra ei, şi se spunea că eforturile Washingtonului de a căuta ouă la naţiuni precum Danemarca, ameninţată de Donald Trump […]
Informatie preluata din publicatia Ziarul Financiar - citeste integral articolul - click aici
Informatie preluata din publicatia Ziarul Financiar - citeste integral articolul - click aici
Informatie preluata din publicatia Ziarul Financiar - citeste integral articolul - click aici
♦ Din august 2025, pensiile peste 3.000 de lei sunt impozitate cu 10% la ce trece peste acest prag ♦ Măsura a fost gândită de guvernul Bolojan pentru a aduce bani în plus la buget ♦ În septembrie se văd primele încasări: puţin peste 400 de milioane de lei au venit de la pensionari la bugetul Casei de Asigurări. Informatie […]
Informatie preluata din publicatia Ziarul Financiar - citeste integral articolul - click aici
În România, durata pauzelor nu este reglementată prin lege, ci este stabilită prin contractele colective de muncă sau regulamentele interne ale companiilor. Practic, angajatorii au libertatea de a decide condiţiile acestor pauze pentru angajaţi, iar acum şapte din zece angajaţi români au mai puţin de 30 de minute pentru pauza de masă. Informatie preluata din […]
Brunch-ul, un obicei importat, este practicat de bucureşteni, de regulă, în weekend, fiind o opţiune preferată de cei care sar peste micul dejun şi doresc să prelungească masa de prânz până aproape de după-amiază. Practic, brunch-ul acoperă intervalul 11:00-16:00, combinând elemente de mic dejun şi prânz. Această practică atrage clienţi în restaurante şi contribuie semnificativ […]
♦ „Bunicii noştri făceau brânză pe vatră şi o vindeau în sat, iar noi am vrut să ducem mai departe meşteşugul. Laptele are gustul locului din care vine, iar 25% din producţie ajunge în HoReCa” Informatie preluata din publicatia Ziarul Financiar - citeste integral articolul - click aici
Italia este uşor diferită faţă de România atunci când vine vorba despre prânz, iar diferenţa se datorează stilului de viaţă. Pentru italieni, prânzul este ceva sfânt, iar când „sună” ora mesei, totul se opreşte în loc, povesteşte Alexandru Ilinca, brand chef la Buongiorno Italian, care în 2007 a plecat în Italia şi a descoperit bucătăria […]
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro