Încercările statelor europene de a combate inflaţia alimentară arată că preţurile nu pot fi lăsate pur şi simplu la mâna pieţei şi că trebuie un mecanism de control permanent. Poate negocieri periodice ca în Franţa? Poate un lanţ de aprozare de stat?

♦ Pentru a ţine în frâu inflaţia la alimente, guvernul Ungariei a introdus pe 1 februarie anul trecut plafonări ale preţurilor unor produse considerate alimente de bază ♦ O iniţiativă privită cu ochi mai buni este cea din Franţa, unde guvernul a convins în primăvară retailerii să scadă ei preţurile unor game largi de alimente pe o perioadă limitată - aprilie-iunie, trimestrul antiinflaţie, iniţial, cu prelungire până în toamnă ♦ Polonia, unul dintre marii exportatori de produse alimentare din UE, foloseşte TVA zero la alimentele de bază pentru a combate inflaţia alimentară, încă persistentă.

Informatie preluata din publicatia Ziarul Financiar - citeste integral articolul - click aici

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 InfoBursa

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro