
Dacă desfaci o ciocolată și ai senzația că nu mai e ce era odată, s-ar putea să nu fie doar o impresie. Tot mai multe produse „cu ciocolată” nu mai conțin cacao adevărată, sau conțin mult mai puțin decât înainte.
Prețul cacaoului a ajuns de până la patru ori mai mare decât nivelurile obișnuite. Uite cateva cauze:
1.recolte devastate în Africa de Vest, afectate de boli și vreme extremă cauzată de El Niño
2. instabilitate politică în Coasta de Fildeș, pe fondul alegerilor din 2025
Pentru producători, situația e un coșmar. Soluția? Reformularea produselor. Mai puțină cacao, mai multe umpluturi, creme și ingrediente alternative. Apar și înlocuitori de „ciocolată”, dezvoltați de start-up-uri precum Planet A Foods, Foreverland sau Voyage Foods, care promit gust similar, costuri mai mici și sustenabilitate.
Din acest motiv, multe produse nu mai pot fi numite legal „ciocolată”, ci doar „cu gust de ciocolată”.
Dispare ciocolata adevărată?
Nu. Dar devine un lux. Tableta clasică va rămâne, pentru că gustul și atașamentul emoțional contează, doar că va fi mai scumpă și, probabil, mai rară. #feedyourgreed #feedyourgreednews #news #chocolate #fake #taste
Sursa Youtube - Feed your Greed
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro