Analiză Radu Puiu, XTB: Industria alimentelor fast food trece printr-o 'furtună economică'

23 februarie 2024

Într-o perioadă în care costul vieţii pare că se află pe o traiectorie ascendentă nesfârşită, industria alimentară se confruntă, în prezent, cu o furtună în adevăratul sens al cuvântului. Pe măsură ce inflaţia forţei de muncă este mai ridicată decât cea a materiilor prime, impactul asupra operatorilor de lanţuri de restaurante - şi, implicit, asupra consumatorilor - devine din ce în ce mai evident, arată Radu Puiu, analistul financiar în cadrul XTB România, într-o analiză. În aceste condiţii, de exemplu în SUA, mesele în oraş au devenit o opţiune costisitoare pentru consumator, rata inflaţiei pentru acest sector depăşind-o semnificativ pe cea a alimentelor consumate acasă

Informatie preluata din publicatia "Bursa" - citeste integral articolul - click aici

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 InfoBursa

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro