Efectul ridicării dobânzilor asupra inflației | Cum se retrag lichidități din piață | Cristian Sima

3 decembrie 2022

Când banca centrală ridică dobânzile, băncile comerciale se împrumută cu dobândă mai mare. Când o bancă comercială se împrumută cu dobândă mai mare, va da credite mai scumpe, cu o dobândă și mai mare. Odată cu creșterea dobânzilor, dorința de a te împrumuta scade. Când titlurile de stat cresc, mulți iau lichidități din piață și le pun în titluri de stat. Și BNR a ridicat puternic dobânzile, iar unele titluri de stat au atins chiar și 11%. Creșterea dobânzilor este singura modalitate prin care se pot retrage lichidități de pe piață. După ce FED a cumpărat titluri de stat în pandemie, acum le vinde și astfel retrage bani din piață. Banca centrală a Elveției, încercând să retragă bani, a publicat bilanțul și acesta arată o pierdere imensă. FED pierde acum din banii care nici nu existau. Pierderea aceasta se duce și ea tot în inflație. Metoda pentru a stopa inflația este mărirea dobânzilor. Doar Isărescu a mărit până acum dobânzile cu 1%. Încrederea consumatorilor a scăzut foarte multe.Toți cei care au cumpărat intens pe motiv că inflația le erodează economiile, s-ar putea să se oprească din cauza fricii zilei de mâine. La început investim, apoi, când nu merg bine lucrurile, apare frica de cumpărare. Trebuie să ai bani pentru momentele de productivitate redusă și concedieri.
▶️▶️▶️▶️▶️Vă puteți abona pe www.celindra.ro și, pe lângă tranzacțiile pe care le puteți urmări real-time, vom putea să și dialogăm.
Cine nu ia nicio decizie, riscă mai mult decât cei care decid chiar și greșit.
▶️▶️▶️▶️▶️https://www.youtube.com/watch?v=HLeWqvNApT8

Mă puteți găsi și aici:
Facebook https://www.facebook.com/cristian.sima.315/
Instagram https://www.instagram.com/cristiansima2021/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/cristian-sima-075b394a/
Iar restul de videos pe canalul meu de YouTube unde postez cel puțin săptămânal.
https://www.youtube.com/channel/UCWgk...
Comandă cele două volume "Marea spovedanie a brokerului fugar" - despre momentul WBS, cât și despre alte subiecte economice și social-culturale.
▶️▶️▶️▶️▶️ Urmăriți și video-ul despre imobiliare și ratele dobânzilor

Sursa Youtube - Cristian Sima Feed your Greed

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 InfoBursa

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro