2023, început euforic pe burse | Lupta cu inflația nu s-a terminat | Cristian Sima

24 ianuarie 2023

Deși mulți se așteptau ca 2023 să înceapă în aceeași notă pesimistă în care s-a terminat, a avut un start euforic. A apărut o statistică prin care se arăta că inflația în zona Euro a scăzut puțin. Indicii de pe toate piețele europene au crescut cu 10%. Lagarde a anunțat o nouă mărire de dobânzi de 0.5% pe 2 februarie, ceea ce duce la peste 3% dobânda pentru euro. Euro s-a refăcut spectaculos. Euro a fost 1:1 cu francul elvețian. Piața americană a crescut mai puțin decât cea europeană. Rezultatele companiilor americane au dus și la scăderea prețului acțiunilor acestora. Goldman a anunțat un outlook destul de rău și a căzut spectaculos. A tras în jos și celelalte bănci. Începutul de an a dus la minime istorice acțiunile Tesla. UiPath a crescut cu 30% și, după rezultate, ar putea să crească foarte mult. Acțiuni precum Zoom încă nu vor să crească. Mulți analiști mizează pe revigorarea Intel. AMD a ajuns să valoreze mai puțin, dar cel mai bine dintre semiconductori s-a comportat ASML, companie olandeză. În US este a doua lună în care inflația scade. Șomajul pe decembrie, comunicat pe 6 ianuarie, a atins din nou minime - 3.5%. Toată lumea speră ca dobânzile ridicate de FED să fie acum cu 0.25%. Cu dobânzi de 0.25% la americani și 0.5% la americani, ne așteptăm ca începutul de an să fie în continuare euforic. Apple a crescut după fiecare comunicare de rezultate, dar posibil ca problemele legate de producția din China să oprească avântul. Am avut anul trecut o inflație mare, dar nu am avut încă o hiperinflație. Ridicarea actuală de dobânzi nu va speria puseul inflaționist. Creșterea șomajului și scăderea salariilor ar putea calma realmente inflația. Google concediază 12.000 de oameni care înseamnă, de fapt, 6% din forța lui de muncă. Deși toată lumea dă afară, rezultatele companiilor nu sunt spectaculoasă, iar Amazon încasează enorm. Până și în sistemul bancar, cele mai mari capitalizări le au Mastercard și Visa. În 1900, în US, a fost spart acest monopol dat de Carnegie, Ford, JP Morgan de către T. Roosevelt. Dacă există o dominație a unei companii sau familii, lucrurile se alterează. Cred că vom continua să vedem creșteri pe bursă, deși posibil ca FED să nu comunice săptămâna viitoare ultima mărire de dobânzi. Economia nu poate progresa dacă dobânzile vor fi ținute la 5% pentru ani de zile. Și GDP în US va fi comunicat săptămâna viitoare, iar așteptările sunt să crească cu 2.7%. America a fost pe minus în primele 2 trimestre ale anului trecut. Jamie Dimon a spus că fără recesiune nu vom scăpa de inflație. Oare QE nu ne va aduce niciun fel de suferință?! Dacă inflația nu coboară sub 5% anul acesta, vom avea o mare problemă.
▶️▶️▶️▶️▶️Vă puteți abona pe www.celindra.ro și, pe lângă tranzacțiile pe care le puteți urmări real-time, vom putea să și dialogăm.
Cine nu ia nicio decizie, riscă mai mult decât cei care decid chiar și greșit.
▶️▶️▶️▶️▶️https://www.youtube.com/watch?v=HLeWqvNApT8

Mă puteți găsi și aici:
Facebook https://www.facebook.com/cristian.sima.315/
Instagram https://www.instagram.com/cristiansima2021/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/cristian-sima-075b394a/
Iar restul de videos pe canalul meu de YouTube unde postez cel puțin săptămânal.
https://www.youtube.com/channel/UCWgk...
Comandă cele două volume "Marea spovedanie a brokerului fugar" - despre momentul WBS, cât și despre alte subiecte economice și social-culturale.
▶️▶️▶️▶️▶️ Urmăriți și video-ul despre imobiliare și ratele dobânzilor

#trends #stocks #investing #apple #tesla #uipath

Sursa Youtube - Cristian Sima Feed your Greed

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 InfoBursa

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro