Hidroelectrica anulează licitaţia pentru achiziţia prin leasing a 203 de autoturisme, în urma ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul interzice anumite achiziţii în cursul acestui an

Hidroelectrica a anunţat marţi anularea procedurii de achiziţie pentru închirierea în regim de leasing operaţional a 203 de autoturisme, în urma intrării în vigoare a OUG nr. 34/2023 prin care Guvernul interzice anumite achiziţii în cursul acestui an. Potrivit actului normativ aprobat pe 15 mai, ”începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, inclusiv activităţilor finanţate integral din venituri proprii înfiinţate pe lângă acestea, li se interzice achiziţionarea, preluarea în leasing sau închirierea de: a) autoturisme”.
Hidroelectrica a precizat că parcul auto actual este deţinut printr-un contract de leasing operaţional din anul 2019, cu termen de finalizate 6 ianuarie 2024. Ulterior, toate autovehiculele utilizate la acest moment de companie vor ieşi din portofoliul acesteia ca efect a expirării de facto a contractului, document care prevede restituirea bunurilor. ” Anularea procedurii de achiziţie publică va avea în viitorul apropiat un impact major asupra Hidroelectrica, în condiţiile în societatea nu are alte maşini în proprietate, iar activitate desfăşurată la nivelul companiei  presupune deplasarea salariaţilor la centrale hidro-energetice, la obiectivele de investiţii şi la lucrările desfăşurate pe şantiere etc. Subliniem, de asemenea, faptul că majoritatea amenajărilor hidro-energetice ale companiei sunt amplasate în zone cu altitudini ridicate, iar acţiunile curente implică, printre altele, intervenţii în zone greu accesibile, supravegherea permanentă a comportamentului construcţiilor, a stării digurilor şi coronamentelor barajelor, precum şi deplasarea specialiştilor companiei între zonele de interes, în funcţie de necesităţi. În plus, activitatea Hidroelectrica presupune, între altele, acces în zone muntoase, precum şi utilizarea drumurilor forestiere pe parcursul întregului an, indiferent de condiţiile meteo”, se arată în comunicatul Hidroelectrica. Licitaţia viza achiziţia de autovehicule tip sedan şi break, respectiv SUV.

Informatie preluata din publicatia Ziarul Financiar - citeste integral articolul - click aici

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 InfoBursa

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro