În condiţiile crizei ouălor, nu e cazul ca România să-şi folosească atuul - cel puţin 1,5 milioane de gospodării care îşi asigură consumul de ouă? Cum poate autoconsumul, privit ca o slăbiciune, să devină un avantaj? Cum a evoluat numărul de gospodării de până în 5 ha în România. România a pierdut în patru ani o treime din micile gospodării care creşteau găini

Criza europeană de ouă, cau­zată de gripa aviară, aduce în discuţie ideea dacă o apa­ren­tă slăbiciune a economiei româneşti - ponderea mare a populaţiei din mediul rural, care încă-şi produce singu­ră hrana - nu poate deve­ni un atu? În acest mo­ment, în condiţiile în care jumătate din populaţie trăieşte în mediul rural, îşi produce ouă şi nu este dependentă de ce ajunge pe raf­tu­rile din retailul modern. Mai mult, în contextul în care acum vorbim de criza ouălor, mâine poate fi criza laptelui, iar vaca pe care fiecare român o are în gospo­dărie poate fi un pariu câştigat.

Informatie preluata din publicatia Ziarul Financiar - citeste integral articolul - click aici

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 InfoBursa

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro