2Performant + Profitshare = putere în afiliere! - Acord preliminar privind achizitia Profitshare Romania si Bulgaria

9 septembrie 2024

Evenimente importante de raportat: Acord preliminar privind achizitia Profitshare Romania si Bulgaria

Consiliul de Administratie al 2Performant Network S.A. (“2Performant”) informeaza investitorii ca in data de 06.09.2024 2Performant a incheiat un acord preliminar privind achizitia retelelor de afiliere Profitshare.ro si Profitshare.bg detinute de Conversion Marketing S.R.L. si Conversion Marketing EOOD ("Liniile de afacere Profitshare"). Acordul prevede principiile tranzactiei si nu este angajant din punct de vedere juridic.

Operatiunea ce face obiectul acordului mentionat mai sus consta in transferul Liniilor de afacere Profitshare de la Conversion Marketing S.R.L., respectiv Conversion Marketing EOOD (in calitate de vanzatori) catre 2Performant (in calitate de cumparator). Dante International S.A. (asociat majoritar al Conversion Marketing S.R.L.) va fi parte la contractul de transfer de afacere, in calitate de garant.

Pretul tranzactiei este de 4.307.000 RON si va fi platit astfel: 55% in numerar, la momentul finalizarii transferului Liniilor de afacere Profitshare potrivit contractului de transfer de afacere ("Data Finalizarii") si 45% in actiuni in capitalul social al 2Performant, printr-o majorare de capital social ale carei detalii vor fi publicate dupa semnarea contractului privind transferul de afacere.

Creantele de plata a pretului vor fi cesionate de catre Conversion Marketing S.R.L. (si Conversion Marketing EOOD, daca va fi cazul) catre Dante International S.A., iar Dante International S.A. va deveni actionar al 2Performant ca urmare a majorarii de capital social. Dante International S.A. isi va asuma prin contractul de transfer de afacere obligatia de a nu vinde actiunile detinute in capitalul social al 2Performant pentru o perioada de 1 an de zile incepand cu Data Finalizarii.

Urmatoarele etape principale vor fi parcurse pentru implementarea si finalizarea tranzactiei:

- finalizarea cu succes de catre 2Performant a analizei de due diligence;

- negocierea si semnarea contractului privind transferul de afacere, pe baza aprobarii Consiliului de Administratie 2Performant si conditionat de aprobarea adunarii generale a actionarilor;

- aprobarea tranzactiei de catre adunarea generala a actionarilor 2Performant;

- obtinerea aprobarilor autoritatilor relevante, daca va fi cazul (cum ar fi, dar fara a se limita la: autoritati de concurenta din jurisdictiile relevante);

- finalizarea transferului Liniilor de afacere Profitshare potrivit contractului privind transferul de afacere;

- majorarea capitalului social al 2Performant pentru plata celei de-a doua transe din pretul tranzactiei.

Partile isi propun sa finalizeze tranzactia intr-un termen cat mai scurt.

Partile sunt asistate in tranzactie de catre casele de avocatura DLA Piper Dinu SCA - pentru 2Performant si Filip & Company - pentru Vanzatori si Dante International SA.

Profitshare a fost lansata in 2012 si are in prezent un portofoliu de 250 de programe de afiliere (inclusiv grupul eMAG), in Romania si Bulgaria.

Platformele Profitshare.ro si Profitshare.bg si ecosistemele aferente vor functiona in aceleasi conditii tehnice si dupa preluarea lor de catre 2Performant, cel putin 12 luni de la finalizarea tranzactiei.

“2Performant este o companie tanara si dinamica, cu ale carei valori rezonam. Ne asteptam ca ulterior finalizarii tranzactiei businessul Profitshare impreuna cu 2Performant sa ofere o valoare mai mare clientilor sai.”

Sursa: BVB

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 InfoBursa

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro