Ce este independenta financiara?

28 august 2024

Independenta financiara poate fi definita ca starea in care averea personala genereaza suficiente venituri pasive pentru a acoperi necesitatile stilului de viata ale unui individ, fara ca acesta sa fie nevoit sa mai lucreze in mod activ.

Dupa cum se poate observa din definitie, termenii cheie sunt averea personala si venit pasiv. Obiectivele tale financiare, in cazul in care iti doresti independenta financiara, ar trebui legate de cresterea averii personale in primul rand si de investirea ei in active aducatoare de venit pasiv in al doilea rand.

Principiul de baza: Creste activul net (bogatia neta) an de an;

Greseala pe care o face majoritatea: Creste pasivul net an de an – acumuland datorii si bunuri care ii saracesc (masini, case de vacanta, credite de consum)

Pentru aprofundarea subiectului investitiilor la bursa iti recomand Cursul practic de investitii pasive – acopera toate tipurile de investitii (fonduri mutuale, ETF-uri, actiuni, obligatiuni, imobiliare, metale pretioase) – este ideal pentru cineva care vrea acum sa intre pentru prima oara in lumea investitiilor. Il poti comanda de aici: https://stiintabanilor.ro/cursuri/curs-practic-de-investitii-pasive/

Sursa Youtube - Valentin Nedelcu

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 InfoBursa

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro